Vincent Bellinkx

Professioneel

Onderzoeker Faculteit Rechten Universiteit Antwerpen

Vrijwilliger

duurzaamheidseducatie Act4Change, stadslabo Atopia

Interesses

groen in de stad, energie en economie

Passies

voetbal, theater, natuur

Waarom ben ik kandidaat?

Vele projecten in steden overal ter wereld inspireren mij om Antwerpen een betere plek te maken om te leven. Mijn ervaringen in Frome (Engeland), Brazilië, Gent en Barcelona sterken mij in mijn overtuiging dat burgers zelf hun stad mee kunnen vormgeven en dit beter kunnen dan eender welke politicus die voor hen beslist. Mijn hart loopt over van liefde als ik in het buitenland over Antwerpen vertel. Ik neem mensen graag mee op tocht om te dromen en onze ideale stad mee te bouwen.

Wat anderen zeggen over mij

Enthousiast – betrouwbaar – humoristisch – aanspreekbaar – het grote plaatje in gedachte – bedachtzaam – denker.
Een vriendin

Hij lijkt soms chaotisch. Wellicht is het zijn brein dat op een creatieve en complexe manier aan het werk is - soms op rare momenten of dicht bij een deadline. :) Vincent is erg curieus en ontdekt graag nieuwe dingen in de wereld rondom. Hij is een heel fijne persoon om te leren kennen en mee samen te werken.
Een klasgenoot

Kan het hogere doel voorop stellen”: Hij weet dat hij om bedrijven en politiek op één lijn te krijgen om zich socialer en milieubewuster te engageren, hij eerst in dialoog zal moeten gaan met deze mensen. Ook als deze bedrijven of politici lijnrecht tegenover zijn idealen staan, vindt hij steeds een manier om in dialoog te treden.”
Sterk geëngageerd”: Al van jongs af heeft hij een breed netwerk omdat hij zich in elk engagement voor de volle 200% smijt. Zowel professioneel als in zijn vrije tijd, spendeert hij erg veel tijd aan zijn idealen: mensenrechten, sociaal engagement en milieu.”
Goedlachs zijn”: Het is een kwaliteit die naar mijn mening zwaar onderschat is. Vincent kan moeilijke situaties goed ontmijnen door een grappige opmerking. Daarnaast is hij gemakkelijk in de omgang en erg toegankelijk.
Communicatief erg sterk”: Vincent is erg gemakkelijk in de omgang. Hij kan goed luisteren, en goed in dialoog treden, ook als het om delicate kwesties gaat.

Zus

Contact: vincent.bellinkx@burgerlijst.be