Leen Schelfhout
  • Stadspark - Klein Antwerpen
  • 3 kinderen

Professioneel

Adviseur Taalbeleid aan Artesis Plantijn Hogeschool

Interesses

onderwijs, participatievormen

Waarom ben ik kandidaat?

Ik woon en werk ongeveer 15 jaar in Antwerpen en wil hier nooit meer weg. Antwerpen is een stad die mijn onstilbare nieuwsgierigheid prikkelt: van culinaire, culturele of sportieve evenementen ontdekken tot nieuwe mensen leren kennen. Professioneel werk ik hard aan toegankelijk en kansrijk hoger onderwijs waar studenten en medewerkers hun talenten kunnen ontplooien. Ik wil me nu ook voluit inzetten voor een stad die de kracht en talenten van alle individuele bewoners bewust leert gebruiken en inzetten om aan de samenleving te bouwen. De zoektocht naar manieren om mensen een (belangrijke, beslissende) stem te geven, zie ik als de belangrijkste taak van een gemeenteraadslid.

Wat anderen zeggen over mij

A strong sense of justice, inclusion and equality make Leen a natural social activator. Her enthusiasm and energy make it contagious for all of us. From heating up the dancefloor with girlfriends, to planning a wild camping escape (btw planned like a NASA shuttle launch) to stepping up for her community while including all of us and making us part of the change.
Vriendinnen

Als collega kennen we Leen als iemand die openstaat voor andere meningen, iemand die er niet voor terugdeinst om de oogkleppen eens af te zetten en zich in andermans plaats te stellen. Leen weet waarmee ze bezig is en weet óók waar ze naartoe wil. Samen met de passie voor de dingen die ze doet en haar enthousiaste levenshouding, voedt dat haar overtuigingskracht. Geduld is niet haar schoonste deugd.
Naaste collega’s

Altijd betrokken en bezorgd om familieleden, zal helpen als ze kan. De drukte van het gezin en een fulltime job nemen niet weg dat ze de actualiteit van dichtbij opvolgt. Geëngageerd en enthousiast, een voortrekker en ook een doorzetter. Ze kan goed luisteren en situaties uit verschillende perspectieven bekijken. Een verschil kunnen maken met een verbetering voor iedereen is wat haar energie geeft.
Echtgenoot

Contact: leen.schelfhout@burgerlijst.be
Volg Leen op instagram en twitter